Stiri

 • Intrarea in Biserica a Maicii Domnului - Dezlegare la peste
  Intrarea in Biserica a Maicii Domnului - Dezlegare la peste

  21 Noiembrie 2012

  Praznicul imparatesc al Intrarii in Biserica a Maicii Domnului este sarbatorit pe 21 noiembrie. Aceasta sarbatoare vesteste aducerea la Templul din Ierusalim a Maicii Domnului, la varsta de trei ani, de catre parintii ei, Ioachim si Ana.

 • Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil
  Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

  07 Noiembrie 2012

  Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil - Pe capeteniile ingerilor Treimii, pe Mihail si Gavriil, sa-i laudam noi toti, iubitorii de praznic, care ne acoperim cu aripile amandurora si din nevoile cele de multe feluri ne izbavim; unuia graind

 • Sfantul Dimitrie cel Nou
  Sfantul Dimitrie cel Nou

  31 Octombrie 2012

  Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou este praznuit pe 26 octombrie. Moastele sale se afla in Catedrala patriarhala din Bucuresti. Putini stiu ca moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, au ajuns la Biserica Sfantul Nicolae Vladica.

 • Innoirea sufletului
  Innoirea sufletului

  09 Octombrie 2012

  Cea mai mare necuratie a trupului este o nimica toata fata de necuratia sufletului pangarit. Putina apa si putin sapun este de ajuns ca toata murdaria trupului sa fie spalata: si noroiul si murdaria, si paduchii si uraciunea.

 • Smerenia in lumina Patericului
  Smerenia in lumina Patericului

  26 Septembrie 2012

  Pilde duhovniesti din Pateric despre smerenie: Zis-a avva Antonie: “Am vazut toate cursele vrajmasului intinse pe pamant si suspinand am zis: «Oare cine poate sa le treaca pe acestea?». Si am auzit glas zicandu-mi: «Smerenia!»”.

 • Ziua Crucii - zi de post aspru
  Ziua Crucii - zi de post aspru

  14 Septembrie 2012

  In amintirea Patimirilor si Rastignirii pe Cruce ale Mantuitorului, Parintii Bisericii au randuit ca, pe 14 septembrie, sa se ajuneze total, adica sa se tina post negru. Crestinii ortodocsi intampina "Ziua Crucii” cu post, rugaciune si smerenie.

 • Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul
  Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul

  29 August 2012

  Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul este sarbatorita pe 29 august. Este o zi de post. Din viata sa aflam ca Sfantul Ioan Botezatorul l-a mustrat pe Irod pentru ca isi luase ca femeie pe sotia fratelui sau.

 • Despre suflet si despre patimi - Sfantul Isaac Sirul
  Despre suflet si despre patimi - Sfantul Isaac Sirul

  27 August 2012

  Cuvand filocalic al Sfantului Isaac Sirul despre suflet si despre patimi.

 • Alipirea de bunurile pamantesti
  Alipirea de bunurile pamantesti

  22 August 2012

  Ati ascultat astazi pericopa evanghelica despre tanarul bogat, care n-a dorit sa isi imparta averea pentru a mosteni Imparatia cerurilor. Atunci Domnul a spus ca este mai greu pentru un bogat sa intre in Imparatia cerurilor decat o camila prin urechile

 • Viata Sfintilor Cosma si Damian
  Viata Sfintilor Cosma si Damian

  20 August 2012

  Sfintii Doctori fara de Arginti, Cosma si Damian sunt praznuiti de Biserica Ortodoxa pe 1 iulie.